Mikromo (0-2 år)

mikromoPå Mikromo starter vi dagen inne, stort sett hele året, med mindre det er fint vær. En voksen møter barna i garderoben, og tar avskjed med mor eller far her. Etter frokost, som er mellom kl. 08.00 – 08.30, og fram til kl. 09.30, har vi frilek hvor barna kan tegne, perle, bygge med klosser eller gjøre andre ting de er interessert i. Deretter vasker vi hender og spiser formiddagssnacks som består av forskjellige grønnsaker.

Etter snackmåltidet rundt kl. 09.45 er det tid for en arbeidsøkt/aktiviteter i avdelingen. Vi kaller det arbeid, for å understreke viktigheten av det barna driver med. Materiellet /aktivitetene som finnes er nøye gjennomtenkt og tilrettelagt i forhold til barnas utvikling av selvstendighet, koordinasjon og konsentrasjon. For de minste går disse aktivitetene på å putte på, ta av, åpne, lukke etc. ulike teksturer, sanselige opplevelser og grov og finmotoriske ferdighetsøvelser.

Klokka 10.45 rydder vi og har samlingsstund hvor vi leser, synger, danser, bruker rim og rytmer. På den måten er vi med på å gi barna uttrykksmuligheter for følelser og tanker, utvikle fantasien og den kreative tenkningen, utvikle kommunikasjonsevnen og gi en mer variert uttrykksmåte.

Deretter vasker vi hender og går på kjøkkenet og spiser lunsj kl. 11.00. Vi har varm mat hver dag.

Etter lunsj er det sovetid. Vi skifter bleier og alle sover inne på Mikromos soverom i egne senger eller vogner etter behov. To voksne er sammen med barna til de sovner, etter at de har sovnet er det en voksen som sitter ved barnas side til de våkner. Når barna våkner, går de til avdelingen og leker med det de ønsker.

Ca. klokka 14.30 spiser vi matpakker og frukt, som regel på kjøkkenet. Hvis det er oppholdsvær går vi ut og spiser ute.

Etter fruktmåltidet skifter vi bleier. Barna kler på seg og går ut. Her setter vi av litt ekstra tid slik at barna får prøve seg på av- og påkledning og klare så mye som mulig på egen hånd.
Vårt mål er og hele tiden å sørge for at barnet får den utfordringen det trenger, ut ifra sitt utviklingsnivå. Dette fører til økt selvtillit og selvstendighet.Ute kan barna huske, leke i sandkassa, skli, dumpe eller gjøre andre ting de synes er morsomt.

Deretter/ etter været går de inn og kler av seg, henger klærne opp med hengere og setter skoene på plass i hylla og vasker hender.

Foreldre bes derfor være i barnehagen SENEST kl. 16.45, slik at man rekke alt ved henting før stenging kl. 17.00.