DRAMMEN MONTESSORIBARNEHAGE

Drammen Montessoribarnehage (DMB) er en 3-avdelingsbarnehage som startet sin drift 30. september 2013. Barnehagen ligger på Landfalløya med gangavstand til Drammenselva og kollektivtilbud med buss kun noen minutter unna. Gulskogen togstasjon ligger 10 minutters gange fra barnehagen og Drammen togstasjon 3 km. unna.

Barnehageseksjonen er nyrenovert innvendig og har et romslig og lyst inneareal som gir et godt tilbud til barna med allsidige aktiviteter rettet opp mot Montessoripedagogikken. Uteområdet er stort, trygt og variert, hvor vi er så heldige å ha kommunens offentlige lekeplass rett ved vårt uteområde som vi også benytter oss av. Barnehagen ligger i et område som innbyr til mange flotte og varierte turer, i trafikk, langs elva og i naturen.

Praktiske opplysninger om barnehagen

Åpningstidene:

Barnehagens åpningstid skal være: 07.00-17.00
Barnehagen holder stengt i juli.

·       Barnehagen skal holdes stengt på planleggingsdagene (inntil 5 dager i året).
·       Onsdag før skjærtorsdag skal barnehagen være åpen til kl 12.00.
·       Juleaften og nyttårsaften skal barnehagen holdes stengt.
·       Barnehagen skal holdes åpen hele året (bortsett fra juli)
·       Foreldrene skal innen 1. mai gi melding om når barna skal ha sommerferie.

TRADISJONER

Jul:

I november og desember er det juleforberedelser i barnehagen. Julebudskapet blir formidlet i samlingsstundene. I denne tiden prøver vi å skape spenning og forventninger sammen med barna. Det lages julepynt, synges julesanger, lages julegaver og vi har Julekos/nissefest. Alle barn og voksne kler seg da ut, og vi har fellessamling hvor foreldre er invitert med grøt, sang og vi får besøk av nissen.

Id:

Id er en tradisjon som mange barn i barnehagen har et nært forhold til. Derfor markeres dette i barnehagen med småaktiviteter, informasjon om id og servering av noe ekstra godt.

Karneval:

I februar har vi karnevalsfeiring i barnehagen. Vi vil i forkant av denne dagen lage karnevalspynt. På karnevalet kommer alle, både barn og voksne, utkledd i barnehagen. Vi har fellessamling.

Påsken:

Noen tradisjoner i forbindelse med markering av påske i barnehagen tar vi vare på fra år til år. Det er bl.a.:
·       Påskesamlinger på avdelingene
·       Barna bruker sine kreative evner gjennom forskjellige formingsaktiviteter
·       Avdelingen pyntes til påske av voksne og barn
·       Vi arrangerer påskefrokost hvor barna inviteres sammen med foreldre, besteforeldre og søsken til å komme.

17.mai:

Drammen Montessoribarnehage markerer nasjonaldagen siste ukedag før 17. mai. De som ønsker kan også delta i byens barnetog på selveste 17. mai, dette organiseres da av av FAU. Under markeringen går vi i tog i nærmiljøet med flagg og synger 17. mai-sanger og snakker om hvorfor vi feirer 17.mai. Etterpå er det 17.mai-leker i barnehagen og noe godt å spise.

Skoleknertene:

5-åringene har et opplegg som forbereder de til skolestart og gjør overgangen litt lettere for barna. Drammen Montessoribarnehage har Drammen Montessoriskole som videre forløp for sin pedagogiske retning, som årets skoleklare barn har førsteprioritet til. Det blir arrangert jevnlige besøk til skolen fra høsten og utover våren, hvor barna får bli kjent med lokalene, lærere, barna og montessorimateriell. De får innblikk i miljøet og har noe å se fram til etter sommerferien.